Летовници паркират колите си в пясъка, който се води пясъчни дюни и

...
Летовници паркират колите си в пясъка, който се води пясъчни дюни и
Коментари Харесай

Летовници паркират върху пясъчни дюни в Созопол

Летовници паркират колите си в пясъка, който се води пясъчни дюни и предпазена територия край Созопол. За това алармира Камен Попов, който е притежател на терен до морето.

" Тук по документи се води плаж, който граничи с парцелите, които виждате откъм гърба. По нотариални актове и по скиците на парцелите ние граничим с плаж. Това тук наподобява ли ви на плаж? ”, пита Камен Попов.

Отдолу минават и тръбите на пречиствателната станция и върху които не би трябвало да минават коли.

" Постоянно паркират, затъват, идват багери и ги теглят и по два часа не могат да излязат колите от пясъка ”, изяснява Попов в ефира на Нова телевизия. Той споделя още, че водачите на тези коли са на плаж, а постоянно колите остават с дни, до момента в който завърши почивката на туристите.

Табели има, само че обозначаващи единствено, че има терен на пясъчни дюни. Знак за възбрана за паркиране няма, от което се възползват всички. От Община Созопол прецизират, че територията е предпазена и нямат пълномощия да упражнят надзор. Подавали сигнал на полицията.

На място инспекция направиха и от РИОСВ-Бургас. " При проверката  констатирахме голям брой паркирани коли, само че водачите не са открити. За пясъчни дюни сред къмпингите Златна рибка и Градина ще бъдат подхванати съответните административно-наказателни дейности против нарушителите ”, съобщи Десислава Ангелова, шеф отдел „ Превантивна активност ” към Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Екоинспекторите са записали всички регистрационни номера на паркиралите. Те ще получат наказания.

От Община Созопол ще изработят осведомителни табели за забрани за паркиране върху дюните. Те ще бъдат инсталирани поетапно на територията на всички морски плажове и дюнни образования.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР